måndag 19 december 2016

Marockansk köttfärsgryta

 photo IMG_20161202_181547_zpsqxlh6hgf.jpg

Jag bryter tillfälligt bloggens isläggning för några poster. Först ut är den "Marockanska Köttfärsgrytan". Det är alltid gott med grytor av olika slag under vintertid och den här var inte pjåkig alls. Receptet är för fyra personer.

Du behöver:

1 st stor gul lök, hackad
1 burk körsbärstomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
2 tsk honung
1 tsk mald kanel
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
500 gram nötfärs
1 msk olivolja
1 st paprika
0,5 st chilipeppar
1 msk ingefära, riven
1/2 burk inlagda vitlöksklyftor, avrunna
salt
svartpeppar

Tillagningen är enkel.

Skala och finhacka löken. 

Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. 
Skölj chilipeppar och paprika. 
Finhacka chili och skär paprikan i tärningar.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alltsammans under 1 min. Tillsätt färsen, spiskummin, paprikapulver och kanel och stek tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt honung, tomatpuré, grönsaksbuljong, vitlökar och tomater. 

Låt grytan puttra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Serveras lämpligen med bulgur eller jasminris.

Serveras NÖDVÄNDIGT med en klatt turkisk yoghurt - det blir otroligt mycket godare då - och den får gärna vara smaksatt med mynta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar