måndag 23 januari 2017
Kängurustek och koshervin
Nej, känguru är inte kosher någonstans. Jag tror inte det finns några australienska djur som är kosher, faktiskt. Icke desto mindre är stekt känguru väldigt gott ihop med Za'atar - en israelisk kryddmix - och det israeliska vinet Hermon, som är kosher.
Kryddmixen (bild nedan) består av lika delar sumak, timjan och sesamfrö. Sumak hittade jag på mitt lokala turklivs. Den smakar lite fruktigt, citrusaktigt.
Känguru skall inte serveras genomstekt utan medium rare.
Jag har druckit Hermon förut och tyckt att det varit gott - men just i kombinationen med känguru och potatis kryddade med Za'atar och därtill smörgåsgurka och ajvar... Oj, oj, oj! Det lockade fram en helt fantastisk bärighet hos vinet.
Etiketter:
kryddor,
kött och korv,
vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar