söndag 7 maj 2017
Mexikansk rub
Gårdagens huvudrätt blev grillad fläskkarré, papas arrugadas och - i brist på ork att göra en riktig mojo rojo från grunden - ajvar. Till detta dracks Eco Rojo. Det som gör saken värt att blogga om är jag vill bevara receptet på den kryddbladdning som vi rubbade köttet med en kort stund före grillning.
Tillräckligt för tre-fyra skivor fläskkarré
3 msk olivolja
2 tsk råsocker
2 msk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 msk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
Gnugga in i köttet 5-10 minuter före grillning.
Kryddblandningen ger en fyllig, varm hetta - inte skarp och brännande.
Etiketter:
kryddor,
kött och korv,
mexikanskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar