måndag 13 mars 2017

Lemon Cheesecake Cocktail

 photo IMG_20170311_194326_733_zpswou6u5zp.jpgDet här är en farligt god drink. Häromdagen, när jag, frau och kompis Michaela varit på Gnarly Burger och smort kråset larvade vi in på kött-och-fiskbarens bar och där erbjöd de sådana här. Den utomordentligt sociale bartendern erbjöd receptet när vi började tala om den. På hemmaplan lyckades jag på andra försöket få till rätt smak. Detta är receptet:

För två cocktails:

5 cl Frangelico

5 cl Limoncello*
4 cl Licor 43
8 cl citronsaft
1 äggvita
Angostura bitters

Häll alla ingredienser utom bitters i en shaker utan is. Skaka kraftigt i cirka tjugo sekunder. Denna "torrskakning" är till för att få ett fint äggskum.

Addera is i shakern och skaka igen för att kyla ner. Sila upp i väl kylda glas. Stänk lite angostura på skummet för dekoration och extra krydda.

Njut. Det här är en riktig efterrättsdrink. Syrlig, jättesöt, nötig och pga ägget nästan lite krämig. Nomnomnom. :-)

* = Jag använde biostillas limoncello. Finns i bolagets beställningssortiment, importeras av Vinfabriken AB [87762]. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar