tisdag 30 september 2014
Biffmacka med avokado & salsasallad
Avokado är alltid trevligt. Det är extra speciellt trevligt som ingrediens på en biffmacka. Här är frugans recept - vad hon fått det ifrån ursprungligen vet jag inte.
Ingredienser (1 person):
1 skiva utskuren biff, ca 150g
1 rejäl skiva lantbröd
½ vitlöksklyfta
1 msk olivolja + extra till pensling
1 tsk limejuice, helst färskpressad
1 krm socker
1 msk mild salsa
1-2 droppar tabasco
½-1 mogen avokado
Ruccola eller annan spröd sallad
Sweet chilisås
Salt och peppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och pressa vitlöken. Pensla brödskivan lätt med olivolja och gnid in den med vitlök. Strö lite salt över brödskivan. Rosta på ugnsgaller i 5-6 minuter tills brödet fått en vackert gyllenbrun färg.
3. Salta, peppra & stek brödskivan i olja i en het stekpanna i 2-3 minuter på varje sida.
4. Blanda olivolja, limejuice, socker, salsa och tabasco i en skål. Smaka av med salt och peppar. Detta är dressingen.
5. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och skär i skivor. Grovriv salladsbladen. Blanda detta i dressingen.
6. Lägg upp det rostade brödet på tallrik. Skiva köttet tvärs över och lägg på brödet. Fördela salladen över köttet - lägg överskott vid sidan av. Ringla lite sweet chili över anrättningen.
Smaklig måltid!
Etiketter:
kött och korv,
smörgås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar