fredag 24 februari 2017

Stark och god pepparsås

 photo 40c1e62a-3b52-4c44-b697-41878913b703_zpsm4y2vpvq.pngOch nu lite skamlös reklam för Texas Longhorn, eller rättare sagt: för deras jättegoda Red Pepper Sauce. De har tydligen ändrat i receptet, men det vet jag inget om eftersom jag aldrig testade det gamla. I vilket fall är det här en stark, smakrik sås som får sin hetta från cayennepeppar och lite extra smak från paprika och några ospecificerade kryddor (gissar att koriander är en av dem). Såsen är givetvis inte "naturlig" utan innehåller färgämnen och konserveringsmedel m.m. Den har 108 kcal per hekto, men i praktiken blir det en försumbar mängd energi per portion för du kan inte ha några större mängder av den på din mat! Den har bett!

Jag har testat den ren på nötkött och utblandad med grekisk yoghurt på fläsk och kyckling. Den var klart bäst på fläsket med nötköttet som tvåa. På kyckling var den så där. Fungerar med såväl majs som potatis.

Såsen borde kosta runt 35 kronor flaskan i din lokala butik och hållbarheten är ett år. Så länge kommer den inte att räcka, det kan jag närmast garantera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar