tisdag 6 juni 2017

Foliegrillad lax med utsökta tillbehör

 photo IMG_20170603_190003_423_zpsle4zhiya.jpg

Kanske inte den vackraste maten - men väldigt god!

Laxen är rubbad med rosépeppar, salvia, salt, peppar och limeskal och sedan tillagad i foliepaket på grill (maxvärme, tog längre tid än vi trodde, säkert 17-18 minuter; men det beror nog mycket på fiskens tjocklek).

Recepten på tillbehören nedan återfinner man i boken "Grilltillbehör från Arla Köket". Vi hittade den på rea på ICA.

Till laxen en ljummen sallad på matvete, med olivoljestekta päron, honungskanderade mandlar och ädelost.

Och så en underbar Bacon- och schalottenlöksröra: mjukstekt schalottenlök och bacon, finhackat och hoprört med smetana, salt och peppar.

Och bara för att fortsätta frosseriet en kronärtskockskräm gjord på kronärtskockshjärtan, färskost, vitlök och citron. Det skulle ha varit mynta i också, men vi skippade den.

Inte hälsokost, men knäppt gott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar