måndag 12 juni 2017
Grillat igen...
Okidoki. Fram med fläskkarrén igen! Den här gången har köttet glacerats innan (och under) grillningen med följande:
Glaze med soja, lime, chili och honung
Recept för 4 ur "Grilltillbehör från Arla köket" men det räckte precis till tre skivor karré:
3 msk smör- och rapsolja
rivet skal av 1 lime
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek - fast jag tog två
2 tsk flytande honung
Innan grillningen penslas köttet med hälften av glazen - fast utan honung. Mot slutet av grillningen rör man i honungen och penslar på resten på köttet. Det blir knasigt gott.
Till detta mumsiga kött serverades sedan en matvetesallad med rostad majs och kryddig yoghurtsås. Detta ä recept för fyra pers, vi halverade det:
3 dl matvete
6 dl grönsaksbuljong
250 gram majskorn
1 msk smör- och rapsolja
6 salladslökar
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
70g blandad grönsallad
Såsen:
2 dl turkisk matyoghurt
2 tsk sambal oelek
Rör ihop såsen och ställ i kylskåp.
Koka matvetet i buljongen efter instruktion på förpackningen.
Stek majskornen gyllenbruna i smör- och rapsoljan (våra tog aldrig riktigt färg men blev bra ändå).
Strimla salladslöken.
Blanda majs, salladslök och matvete. Krydda med salt och peppar.
Varva matvete och grönsallad. Ringla över såsen.
Omnomnomnomnom...
Etiketter:
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar