måndag 23 januari 2017

Kängurustek och koshervin

 photo IMG_20170121_192557_327_zpsillkzjvd.jpg

Nej, känguru är inte kosher någonstans. Jag tror inte det finns några australienska djur som är kosher, faktiskt. Icke desto mindre är stekt känguru väldigt gott ihop med Za'atar - en israelisk kryddmix - och det israeliska vinet Hermon, som är kosher. 

Kryddmixen (bild nedan) består av lika delar sumak, timjan och sesamfrö. Sumak hittade jag på mitt lokala turklivs. Den smakar lite fruktigt, citrusaktigt.

Känguru skall inte serveras genomstekt utan medium rare. 


 photo IMG_20170121_180631_313_zps3hek7vf3.jpg

Jag har druckit Hermon förut och tyckt att det varit gott - men just i kombinationen med känguru och potatis kryddade med Za'atar och därtill smörgåsgurka och ajvar... Oj, oj, oj! Det lockade fram en helt fantastisk bärighet hos vinet. 

 photo IMG_20170121_184637_677_zpsvqvbrovp.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar