Det här receptet är taget från Jonas Crambys bok "Mackor - 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po'Boy". Såsen är enkel att göra men det tar sin tid att koka ner den till rätt konsistens.
Du behöver:
2 torkade ancho-chili
1 tub (200g) tomatpuré
3½ dl vatten
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 tsk worcestershiresås
Salt och peppar
Tillagningen är enkel. Rensa anchosarna från stjälk och kärnor. Jag rev dem sedan i mindre bitar. Ner med allt utom salt och peppar i en kastrull, koka upp och låt sedan puttra tills man kokat ner alltihop till bra ketchupkonsistens. Låt svalna och mixa sedan slätt (kör hårt i blendern). Smaka av med salt och peppar.
Jag blev oerhört nöjd med smaken på den här ketchupen. Nu ska den testas på olika maträtter och den inspirerar mig till att börja experimentera med andra ketchuprecept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar