Jag har ingen aning om den här kombinationen har ett namn, men den är god och det råkar vara en av de första drinkar jag stiftade bekantskap med under min sena tonårstid. Söt, vit vermouth och sedan grape tonic eller grappo - helst kylt och med is. Kombinationen med den söta vermouthen och grapefruktdrickans speciella smak är verkligen mycket lyckad. Proportionerna mellan ingredienserna beror förstås på hur stark och kryddig man vill ha sin drink. Själv tycker jag det är rätt lagom med att slå 5-6 cl vermouth i ett högt glas och sedan toppa det med grapefruktdrickan.
Det finns många sorters söt, vit vermouth. Den jag senast provade att göra den gamla godingen på var Perlino Bianco (8178), en nykomling på systemet.
"Kryddig, mycket söt smak med inslag av päron, malört och vanilj."
Den smakade som den skulle och den var inte dyr heller.
Söt vermouth dricker man vanligen ren och kyld (eller on the rocks) som aperitif eller så använder man den som drinkingrediens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar