onsdag 27 april 2016

Tokenkel och jättegod pulled pork

 photo 13117979_868276066628748_253432732_n_zps657qqlfa.jpg

Det ser verkligen ut som skit - men skenet bedrar. Det är knasigt gott och det luktar fantastiskt. Vi talar om pulled pork. Vi talar om ett dödsenkelt recept.

Tag ett kilo fläskkarré. Skär det i små bitar. Inte pyttesmå bitar, för då blir det svårt att riva köttet när det (nästan) kokat färdigt. Halvsmå. Du får pröva dig fram. 

Bryn de halvsmå köttbitarna i smör i omgångar i en stekpanna. Släng ner de brynta köttbitarna i en ugnssäker gryta. 

Häll på innehållet i en flaska ICAs Honey & Brown Sugar grillsås. 

Häll på samma mängd vatten. Tryck ner kött som flyter upp, så att allt är täckt av vätska.

På med grytans lock och stoppa in i ugnen på 100 grader. Låt stå hela dagen. Du kan lugnt låta det här puttra i 8-10 timmar. Inga problem, bara grytan håller tätt så det inte kokar torrt.

Ta ur grytan ur ugnen. Fiska upp köttet ur såsen, men låt såsen vara kvar - släng inte, köttet ska koka en timma till efter ha rivits. Eller... Egentligen river man det ju inte, utan man tar två gafflar och sedan drar man liksom isär det väldigt välkokta köttet i trådar. När detta gjorts slänger man tillbaka det rivna i grytan, sätter på locket igen och kokar på 100 grader i ugn i ytterligare en timma.

Sedan kan man äta.

Ja, det här tål att frysas och tinas upp igen. Inga problem alls. Energivärde? En portion på 150g kött torde väl gå runt på någonstans drygt 300 kcal. Den söta såsen kostar kalorier. Det gör den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar