måndag 26 september 2016

Tre vintips

 photo huntersriesling_b_zpsjqgita2o.jpgBloggandet och matexperimenterandet blir svårt lidande när tiden och orken äts upp av jobbet - men här kommer ändå några vintips.

Först ut en lättdrucken Riesling: Hunters

Mycket trevlig historia från Nya Zeeland. Kostar 81 kronor och det är det definitivt värt. Friskt, fruktigt och fungerar kylskåpskallt. Passar fint till räkor eller sushi (japp, har provat) och vill man dryga ut det kan man, även om det säkert är hädelse, blanda en vindrink på det med flädersaft och 7up, eller nåt. 
 photo orgderac_b_zpsd3hx5yih.jpg
Vi fortsätter med sydafrikanskt rött: Org de Rac

Jag köpte det på rekommendation från personalen på det lokala Le Bolagét för att ha till Skärseldsägg. Och det passade fantastiskt bra till dem. Vinet är smakrikt, kryddigt och har en trevlig ton av svart vinbär. Bolaget rekommenderar det också till lammkött eller nötkött. Detta ekologiskt odlade vin kostar 85 kronor. 
 photo stumbling block_b_zpsknkxqohr.jpg
Så Australiensiskt rött: The Stumbling Block.

Det här är ett fruktigt och gott vin som fungerar till nöttköttsrätter med viss kryddighet - och till matigare korv. Bra vin till en typisk kött-och-potatis-och-nån-trevlig-sås-fredagkväll. Dessutom är det fortfarande gott att dricka när maten är uppäten, även om jag inte skulle servera det som sällskapsvin utan mat till. Det kostar 94 kronor och ett såpass juste vin för under hundralappen får man nog säga är prisvärt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar