tisdag 14 juni 2016
Slaktarkorv med ölkokt lök och stekta tomater
Oerhört enkelt och oerhört gott. Grov korv 99% från Slaktarkorv, i stora bitar och stekt med lite smör. Korven behöver bara få lite stekyta och värme, den behöver inte ligga länge i pannan. Körsbärstomaterna ska också bara vara helt kort i panna för att få värme och för att locka fram mer sötma ur dem, får de ligga i för länge blir de mosiga. Det tidskrävande momentet i den här rätten är lökkoket - och vi talar om tio minuter.
Vad behövs? Jo, lök. Just nu finns färsk lök i butikerna. När säsongen är över får man använda torkad - eller dyrare, importerad färsklök. Hur som haver: man ansar lökarna och lägger dem i kastrull, slår över mörkt öl (jag använde 230 gram lök och en flaska med 33 cl Schwarzbier) och smular ner en halv tärning grönsaksbuljong. Sedan kokar man upp och låter sjuda i cirka 10 minuter, så att löken blir mjuk och varm.
Servera i en djup tallrik. Slå gärna några skedar ölspad över lökarna som sås. Hur gott som helst. Jag måste definitivt börja koka lök oftare, för det här var ju jättetrevligt.
Etiketter:
grönsaker,
kött och korv
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar