måndag 20 juni 2016

Battle of the Bastards meal

 photo IMG_6348_b_zpslksld7p4.jpg

Eftersom det var Game of Thrones: Battle of the Bastards som dramatisk middagsunderhållning tänkte vi att middagen skulle vara i rätt "setting" - något som teoretiskt sätt hade kunnat serveras i trakterna runt Winterfell. Så vad vi ser här är...

Långkokt riven kyckling. [Recept]
Porterkokt lök. 

Friskusbulle (rågbröd med frön).
Ale. New Belgium Fat Tire.  

Den porterkokta löken är busenkel. Färsk lök, ansa och ner i kastrull, häll på en flaska porter, lite vatten så att all lök kan simma ordentligt och smula sen ner en tärning grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda under lock i tio minuter. Färdigt!

Fat Tire är utmärkt matöl till en söt rätt som den rivna kycklingen. Den går också bra ihop med löken, som ju också den har sötma. Däremot står den knappast starkt på egna ben. Den behöver mat för att komma till sin rätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar