måndag 13 oktober 2014

Blanton's Special Reserve

Jag har gillat whiskey sedan tjugoårsåldern ungefär, men jag har helt missat det här med Bourbon tills jag smakade Blanton's Special Reserve (86059) på Saddle & Sabre för lite sedan. Där tog de 139 kronor för två centiliter, vilket är helt fruktansvärt överdrivet dyrt - men det är fin och god vuxendricka. Och på systemet får man den till ett mer skäligt pris.

Blanton's Special Reserve är vackert bärnstensgul och har en smak av majs och citrus, vanilj och honung. Där finns någon liten kryddighet - en liten aning av äpple och kanske kanel. Styrkan är 40% och intag i mycket små doser rekommenderas. Det viktiga här är dessutom smaken. Det är ingen idé att dra fram finglasen och tappa upp Blanton's om du förstört smaklökarna med en massa skräp innan.

På Saddle & Sabre drack jag den här till en ljuvlig pecanpaj och den fungerade fint ihop med mudcake också; så gissningsvis är Blanton's en bra kompanjon till söta efterrätter med toner av kola och vanilj - eller till choklad - i största allmänhet. 

Energiinnehållet torde vara ungefär 70 kalorier för 4 cl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar