onsdag 23 december 2015

Vaniljkvargsglass med apelsinsmak

 photo IMG_3509_b_zpsyjwexdhk.jpg

Ett gastronomiskt experiment som slog mycket väl ut. Ska man äta glass så här års får den ju gärna vara rätt robust, tycker jag. För en laddning av den här glassen behövs:

1 burk Lindahls vaniljkvarg 500g
4 cl vodka
2 msk ljus sirap
3 ml apelsinextrakt (Stockholms Aeter-& Essencefabrik

Rör ihop ingredienserna till en smet. Jag snabbade på infrysningen genom att köra smeten i glassmaskin i 18 minuter innan jag stoppade in den i frysen, då var den perfekt några timmar senare.

Krämig, substantiell - ja, matig glass med härlig smak av vanilj och apelsin, en liten bitterhet från citrusen och så sötma från sirapen.

Mycket, mycket nöjd med detta. 


Energivärdet är 743 kcal för en sats. Vi delade den i två portioner men de blev ganska stora och jag tror man utan problem kan dela i tre - och nöjer man sig med en kula glass var så räcker det till fyra och då blir det bara 186 kcal/portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar