torsdag 10 december 2015
Tellicherry med surkål
Scans Tellicherry Pepper är en jättegod korv. Vill man laga till den utan stekfett så kör man den helt enkelt i ugnen på 175 grader. Korven är färdig efter 8-10 minuter. Stick gärna hål i den först så undviker du att den spricker.
ICAs ekologiska surkål är god och kalorisnål. Jag tycker den blir bäst om man kokar den i buljong i tjugo minuter eller så men har man lite bråttom går det bra att bara värma den ordentligt i stekpanna med lite svartpeppar och en skvätt vitvinsvinäger eller citronsaft eller nåt. Låt stå på låg temperatur medan korven är i ugn.
De sista fem minuterna i ugn kan korven få sällskap med tomater så hinner de bli varma och trevliga att äta lagom till resten av maten.
Sedär, en enkel och god middag på 305 kcal. När själva maten går på så lite finns självklart möjligheten att unna sig en öl. En Störtebeker Schwarzbier [1309] tex. Den smakar utmärkt till korv och surkål och ger bara 150 kcal till.
Etiketter:
kött och korv,
middag,
surkål
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar