torsdag 3 december 2015

Snabbmarinerad fläskfilé med rotsaker

 photo IMG_3016_b_zpsslvsuccd.jpg

Ännu en middag i kategorin "oinspirerad men gott". Varken jag eller hustrun har någon som helst ork med ens halvavancerad matlagning just nu. Frestaren viskar förföriska ord om pizza i mitt öra men hitintills har jag stått emot.

Den här middagen består er skalle av cirka 125 gram fläskfilé som snabbmarinerats och sedan stekts i en blandning av 15 gram flytande honung, några matskedar soya och lite färskriven ingefära. Efter en stunds stekande hälldes överflödig vätska av och då fick köttet snabbt en fin stekyta. Sött och gott!

200 gram palsternacka och cirka 100 gram morötter körda i Tefal-lågolje-fritösen. Alternativet, om man inte vill investera i en sådan, är förstås att göra rotsakerna i ugn vilket tar lika lång tid (ca 25 min, 225 grader varmluftsugn).

Middagen beräknas till högst 450 kcal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar