Ingredienser för 4 portioner:
500 gram fläskfärs 20%
Steksmör
4 st schalottenlökar
100g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk Worcestershiresås
5 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
Chilipeppar
Paprikapulver
500 gram fläskfärs 20%
Steksmör
4 st schalottenlökar
100g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk Worcestershiresås
5 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
Chilipeppar
Paprikapulver
Tillagning:
Bryn fläskfärsen i smör. Lägg i gryta.
Finhacka löken, svetta den i smör, lägg i grytan.
Finhacka de soltorkade tomaterna (jag gjorde det i mixer med lite vatten) och lägg i grytan.
Lös buljongtärningarna i 5dl hett vatten och häll i grytan.
Häll i Worcestershiresåsen.
Pressa vitlöken i grytan.
Tillsätt paprikapulver och chilipeppar, några nypor av vardera.
Bryn fläskfärsen i smör. Lägg i gryta.
Finhacka löken, svetta den i smör, lägg i grytan.
Finhacka de soltorkade tomaterna (jag gjorde det i mixer med lite vatten) och lägg i grytan.
Lös buljongtärningarna i 5dl hett vatten och häll i grytan.
Häll i Worcestershiresåsen.
Pressa vitlöken i grytan.
Tillsätt paprikapulver och chilipeppar, några nypor av vardera.
Sätt lock på grytan och låt puttra på 150 grader i ugn i minst en timma. Om längre koktid än så planeras kan mer vätska behövas tillsättas innan man ställer i ugn.
Energiinnehåll? Min beräkning är att det blir 390 kcal/person.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar