torsdag 20 november 2014

Kycklingfilé lindad i parmaskinka



Och det här blev ju inte dumt alls!

Har man en ugnstermometer som kan kopplas ihop med själva ugnen så att man får en varningssignal när angiven temperatur uppnåtts är det löjligt enkelt att få kycklingfilé perfekt!

Bryn kycklingfiléerna i smör. Vira sedan in dem i parmaskinka (en skiva per filé räcker men ta för all del mer om du tycker dig ha råd med kalorierna) och lägg i en ugnsform.

Tillsätt vätska; jag använde knappt 5 dl vatten med en tärning mörk oxbuljong och en matsked brunt farinsocker.

Lägg uppskurna bitar av schalottenlök och några kvistar färsk rosmarin i vätskan.

In med alltihop i ugnen, jag hade 175 grader på varmluftsugn. Det går fort att tillaga. När det är färdigt, servera med smörstekt brocolli och små inlagda ättiksgurkor.

Energiinehåll? Det beror förstås på storleken på filéerna och hur mycket smör du använder etc, men jag uppskattar en portion av detta (tillsammans med en halv ask plommontomater) till under 500 kcal.


Smaken? Jättegott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar