måndag 3 november 2014

Rostbiffsmacka med prästost och fransk senap



Jag är mycket förtjust i rostbiff och min lokala ICA-handlare (som råkar vara gigantiska ICA MAXI Haninge) brukar ha två sorters rostbiff i sin köttdisk: svensk och amerikansk (US Beef). Rostbiff är inte jättebilligt men det är hyfsat magert med 130 kcal per hekto. Gott och användbart för den kaloriräknande läckergommen med andra ord.

Idag fick det bli en rostbiffsmacka till lunch. Jag återger det faktiska receptet nedan men rekommenderar mer senap - kanske dubbelt så mycket som anges!

Ingredienser (2 pers):


Två grova småbröd på runt 80 gram.
2 tsk fransk senap
150 gram skivad rostbiff
20 gram prästost 17%
1 skivad tomat
60 gram smörgåsgurka

Montering:

Dela bröden.
Stryk senap på alla fyra brödhalvorna.
Fördela och varva rostbiff, prästost, tomat och gurka.


Svårare än så var det inte. Smaklig smörgås! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar