tisdag 26 januari 2016

Mexkryddad kyckling med grönsaker och bulgur

 photo IMG_4278_b_zpsqcc02xfo.jpg

Mycket enkelt och gott. Du behöver, per portion:

150 gram kycklingfilé, i bitar
Några nypor mexikansk kryddmix [hemgjord]
70 gram orange paprika
100 gram romanticatomater, delade
75 gram sockerärtor (sugarsnaps)
Lite matolja för stekning
80 gram bulgur
Kycklingbuljong

Börja med att vända den uppskurna kycklingen i mexkrydda. 
Stek fågeln i lite olja tills den börjar få färg.
Släng på paprika och sockerärtor och stek ett slag.
På med tomater, stek kort.
På med bulgur som kokats i kycklingbuljong/fond. 
Vänd runt tills allt blivit varmt och bulguren nästan börjar bli lite bränd...

Det här gjorde inte ont någonstans! Och bara 408 kcal.

Lite lök och vitlök skulle säkert inte skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar