fredag 22 januari 2016

Wok med oxfilé och shiratakinudlar

 photo IMG_4242_b_zpsrnnbc4xt.jpg

En enkel och otroligt kalorisnål rätt - runt 250 kcal! Dessutom var den, hör och häpna, god

För en portion:

Börja med att fräsa upp 100 gram wokgrönsaker (jag använde frysta) i en halv matsked olivolja med en skvätt sesamolja i. Ha gärna på lite srirachasås, rör runt.

Lägg de frästa grönsakerna åt sidan och dra ner 200 gram sköljda, avrunna shiratakinudlar i woken. Stek dem ett tag - de tjänar på att bli lite torrare, så man blir av med mycket av deras ursprungliga slemmighet. 

Ta nudlarna ur woken. 

Ner med kött. Jag köpte en liten restbit på 114 gram oxfilé ur charkens fyndlåda på ICA Maxi. Den skar jag i tunna skivor. Det behövdes ett par droppar olja till i woken och salt och peppar på köttet. Stek det ordentligt - men inte så det blir torrt! 

Ja, sedan är det bara att servera. Jag blandade ihop alltihop till en röra efter att ha tagit bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar