torsdag 21 januari 2016

Morotssoppa med apelsin och basilika

 photo IMG_4229_b_zps5xpf2t9z.jpg

Jag hittade det här receptet på www.ica.se och det resulterade i en mycket välsmakande men inte särskilt matig soppa. Den hade gjort sig bättre till lunch än till middag och antagligen behövt förstärkning i form av creme fraiche eller något annat med substans. Bröd till är absolut nödvändigt. Jag orkade inte göra en egen kaloriräkning på rätten utan utgår från att receptets uppgift om 276 kcal/portion stämmer. Ingredienserna räcker till fyra portioner. 

Ingredienser:
4 medelstora morötter
1 gul lök
1 medelstor potatis
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong 
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 kruka basilika (eller 30 gram frusen basilika, som jag använde)

Tillredning:
Skala morötter, lök, potatis och vitlök och hacka i små bitar.
Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna en kort stund.
Tillsätt buljong och apelsinjuice, koka upp och låt sedan puttra på svag värme i cirka 20 minuter.
Tillsätt basilika.
Mixa slätt.
Servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar