torsdag 11 februari 2016

Hendricks Cucumber GT

 photo cucumber2_zpsauqdxwqu.jpg

"Stor, nyanserad doft med inslag av enbär, rosor, citrus, mynta och koriander... Komplex, harmonisk smak med inslag av enbär, rosor, koriander och apelsinskal." - Systembolaget

Gin är en sådan där starkvara som jag i yngre dar inte var överdrivet ropad av men i takt med stigande ålder och mer vältränade smaklökar blivit riktigt förtjust i. Det finns förstås massor med usel skräpgin på marknaden och mycket som är oinspirerat och meningslöst - men så finns det kvalitetsprodukter och Hendrick's Gin är i skrivande stund min favorit. Den är inte billig men den är heller inte den dyraste sorten; en flaska med 7 dl Hendricks går loss på 439 kronor i det statliga detaljhandelmonopolets butiker, där det har nr [81679].

Hendrick's har en lite annorlunda smaksättning än vanligt standardgin. Smakerna är inte skarpa eller överdrivna på något sätt men den är mer aromatisk eller hur man nu ska uttrycka det. Inte örtig på samma sätt som Gin Mare (se "Triple Orange GT") men likväl avvikande från den stil som kännetecknas av Tanqueray, Star, Beefeater, Gordons, Svensk Gin mfl. Av den anledningen är Hendrick's kanske inte så lämplig i vissa gindrinkar men den är underbar att göra en Cucumber GT på. Gurkan lockar fram härlig smak ur ginet.

5 cl Hendrick's Gin
1 dl Fever Tree Mediterranean Tonic Water
Några skivor gurka

Varva is och gurka i ett glas, häll på gin och Tonic Water och ha det så trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar