söndag 28 februari 2016

Repris: köttfärs Mexicana med majs

 photo IMG_4611_b_zpsczqurzr8.jpg

Jag har gjort den här rätten förut, det är inget märkvärdigt - men gott och lättlagat. Vi talar om köttfärs Mexicana. För två ordentliga portioner och en matlåda behöver du:

500 gram nötfärs. Det blir godare, men mer kaloririkt, med en köttfärs med högre fetthalt. Det går dock utmärkt, fastän det blir mindre smakrikt, med en 5%-ig färs. Bryn färsen i panna med smör, krydda med mexikansk blandning.
Tillsätt en matsked tomatpuré.

Rör i den brynta färsen ner en finhackad chilifrukt av valfri färg, en dl vitlökar marinerad i chiliolja - avrunna och finhackade samt två hackade medelstora gula lökar. Stek upp och rör runt ordentligt. 

Tag en burk krossad tomat (400g) och låt rinna av i ett durkslag. Ta det avrunna tomatkrosset och rör ner i köttfärsen. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer mexkrydda. 

Servera med smörstekt majs. Och varför inte några goda små tomater?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar