söndag 21 februari 2016

Spansk kyckling med ris

 photo IMG_4496_b_zpslnywp3h3.jpg

Efter att ha kollat upp diverse recept på spanskt tema komponerade jag ihop det här. Det är en röra av följande:

Ris (50g/person) kokt i kycklingbuljong färgad med gurkmeja. 
Gröna ärtor (50g/person), tillagade i micron. Blev något överkokta.
Röd paprika (70g/person), stekt tillsammans vitlök (1 klyfta/pers) i olivolja
Kycklinglårfilé (150g/person), kryddad med ett generöst mått paprikapulver och något kryddmått spiskummin. Stekt i olivolja.

Olivoljan dispenserar jag numera i stekpannan med hjälp av sprayflaska. Det går inte åt lika mycket då. Så lite, i denna rätt, att jag inte ens orkade kaloriräkna på den. Maten i övrigt blir 417 kcal/person, enligt ovan.

Smak: mycket bra! Kycklinglårfilé har lite mer smak i sig själv än kycklingfilén. Riset blev alldeles utmärkt av att kokas i buljong, kombinationen när allt rördes ihop blev mycket lyckad. Och färgerna blev ju härliga! Mat man blir glad av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar