söndag 2 augusti 2015
Isglass med olika lager
Genom att luta snabbfrysformen och addera olika vätskor i omgångar kan man bygga zoku-isglassar med olika lager och smaker. Det gäller dock att hitta vätskor som fryser ordentligt och som kontrasterar väl med varandra. Använder man kolsyrade drycker måste man driva ut bubblorna först.
Den här zoku-glassen innehåller:
Granatäppleläsk (La Mortuacienne Grenade)
Apelsinjuice med hallonsirap
Hallon- och vattenmelondryck
Blåbärsdricka
A-C hade problem med att få bort bubblorna ur läsken. Så ska man använda kolsyrad dryck är det nog en bra idé att låta den stå öppnad i kylskåpet över natten innan man ska göra isglass. Fryser man dryck som fortfarande har mycket bubblor kvar kommer den bli luftig och porös. Det kan göra glassen skör.
Etiketter:
efterrätter,
glass & sorbet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar