torsdag 13 augusti 2015
Steviasötad nektarin- och CinZanosorbet
En enkel, god och blå dessert!
Du behöver:
250 gram nektariner (urkärnade)
1/2 dl vatten
1/2 dl steviasocker
1 matsked citronsaft
1 1/2 dl Asti Cinzano [7711]
Häll vatten, citronsaft, vispad (avbubblad) cinzano och steviasocker i en blender. Kör tills allt är ordentligt blandat - steviasockret löser sig lättare än strösocker i vätska så det tar inte så lång tid. Dra ner nektarinbitar och kör tills du fått en slät smet. Sila genom en grov sil för att få bort de största bitarna nektarinskal. Kyl ner i kylskåpet och kör sedan i glassmaskin cirka en halvtimma. Häll sedan ner den halvfrusna smeten i ett lämpligt kärl och låt stå i frysen ett tag. Efter bara någon timma är konsistensen perfekt för att ätas. Står den längre blir sorbeten ganska hård och man kan behöva låta den stå och tina upp en liten stund innan man äter den.
Den blå färgen då? Ja, just det. Originalfärgen på sorbeten var inte så rolig så jag drog ner hela 3 ml blå karamellfärg i det hela. Jag hade lika gärna kunnat ta röd men blått kändes roligare.
Energivärde: hela omgången går loss på 332 kcal, så delar man på två (vilket är alldeles lagom) så blir det 166 kcal per skalle.
Etiketter:
glass & sorbet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar