torsdag 27 augusti 2015

Ungersk korvgryta

 photo IMG_1046_b_zpsfspionsh.jpg

Knappast autentiskt ungerskt kök - men ändå. Gryta för fyra personer gjord på följande:

300 gram lammkabanoss
2 gula lökar (280g)
2 morötter (170 g)
400 gram körsbärstomater på burk
200 gram spetspaprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 kruka basilika
2 dl Venere svartris + 5 dl vatten

Först - koka riset. Det tar 40 minuter. 2 dl venere och 5 dl vatten är lagom.

Skär upp korven och grovhacka löken. Fräs upp i stekpanna och släng i gryta. 
Riv morötterna, fräs upp och släng i grytan.
Skär upp paprikan grovt, fräs upp och släng i grytan.
Värm upp grytan, häll på burken med tomater, vattnet och pressa i vitlöken.
Koka upp, tillsätt basilikablad på slutet och låt puttra några minuter.

Att göra detta tar ungefär 20 minuter.

Sleva upp i djupa tallrikar (maten är rätt blöt). Precis innan det är dags att skyffla in i munnen - blanda riset och grytan.

Jättegott!

Energivärde: enligt ovan 972 kcal för alltihop, 243 kcal per person.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar