torsdag 27 augusti 2015
Ungersk korvgryta
Knappast autentiskt ungerskt kök - men ändå. Gryta för fyra personer gjord på följande:
300 gram lammkabanoss
2 gula lökar (280g)
2 morötter (170 g)
400 gram körsbärstomater på burk
200 gram spetspaprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 kruka basilika
2 dl Venere svartris + 5 dl vatten
Först - koka riset. Det tar 40 minuter. 2 dl venere och 5 dl vatten är lagom.
Skär upp korven och grovhacka löken. Fräs upp i stekpanna och släng i gryta.
Riv morötterna, fräs upp och släng i grytan.
Skär upp paprikan grovt, fräs upp och släng i grytan.
Värm upp grytan, häll på burken med tomater, vattnet och pressa i vitlöken.
Koka upp, tillsätt basilikablad på slutet och låt puttra några minuter.
Att göra detta tar ungefär 20 minuter.
Sleva upp i djupa tallrikar (maten är rätt blöt). Precis innan det är dags att skyffla in i munnen - blanda riset och grytan.
Jättegott!
Energivärde: enligt ovan 972 kcal för alltihop, 243 kcal per person.
Etiketter:
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar