onsdag 24 augusti 2016

Broccolisoppa!

Ett filmklipp publicerat av Jonatan Mattsson (@attomanen)

Samma recept som [här] - fast vi körde utan bacon och med vitlöksbröd den här gången!

4 vitlöksklyftor
2 broccolihuvuden (c:a 500g)
matolja till stekning
1 liter grönsaksbuljong
80 g babyspenat
2 dl creme fraiche 34%
salt och svartpeppar
1 citron, rivet skal och 2 tsk saft
1 msk olivolja

Bacon

1. Skala och skiva vitlöken. Skär av buketterna från broccolin och spar stjälkarna.

2. Fräs vitlöken i olja i en kastrull i cirka 1 minut på hög värme. Rör runt ordentligt hela tiden. Löken ska rostas men inte bränna vid. När den fått färg slänger du i broccolibuketterna och häller på buljong. Koka under lock på medelhög värme i tio minuter.

3. Skala och skär broccolistjälkarna i små bitar (gärna tärningarna). Marinera dem i citronsaft, citronskal och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

4. Knaperstek baconet.

5. När broccolin kokat färdigt slänger du ner spenaten i kastrullen och kokar den mjuk. Det går fort. Häll sedan ner koket i en mixer och tillsätt två dl creme fraiche.

6. Mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Häll upp och toppa med de citronmarinerade tärningarna och bacon. Se bitarna sjunka ner i soppan och fundera över vad du gjort fel. Garnera med spenatblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar