måndag 15 augusti 2016

Ny glassform från Norpro

 photo IMG_1013_b_zps7c855qq4.jpg

Häromdagen fick jag hem en ny glassform (märke Norpro) som jag köpte på rea på amazon.co.uk. Betalade en dryg hundralapp för den + frakt och det kunde det vara värt, tyckte jag. Glassarna man gör med Norpro får ett "klassiskt" utseende och är mer estetiskt tilltalande än de mjukt avrundade glassar man får genom Zoku-formarna. Men...

För att göra glass i Norpro-formen behöver man träpinnar. Sådana kan köpas ex på Panduro, så det är inga problem att få tag på dem även om man måste kolla att man köper rätt storlek. Nackdelen med träpinnar är att de smakar trä. Det är inte jättegott att få träsmak i munnen när man slickar i sig det sista av glassen.

Medan Zoku-formarna tas ur sitt ställ en och en och man lösgör den frusna glassen ur dem genom att spola varmt vatten på plasten, sitter alla de individuella formarna på Norpron ihop. Nu verkar materialet i formarna vara lite mer benäget att "släppa" glassen än vad Zoku-plasten är, så en del glassar i vår första testomgång släppte bara man drog i dem. Andra krävde en stunds handvärmning.

Den största nackdelen, att väga in när man värderar Norpro-modellen, är att de här glassarna ju inte, som Zoku, har kombinerat gjutform och "fodral" utan måste ätas direkt eller frostskyddas genom att tex slås in i smörgåspapper.

Men snyggt är det!!!

Glassen på bilden är för övrigt gjord av frusen vaniljyoghurt och blåbär. Gott - men fastän yoghurten var söt så hade den nog behövt extra socker eller stevia eller något. Det får bli nästa gång. 


 photo mould_zpsj5wtpewy.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar