torsdag 18 augusti 2016

Merguez med ugnspotatis och annat gott

 photo IMG_6709_b_zpsq1h2v3kx.jpg

Åt en god merguez (lamm- och nötkorv) på Krubberiet häromdagen och blev inspirerad. Sålunda blev middag idag också merguez. Den serverades med klyftpotatis gjord i ugn, kryddad med rosmarin. På korven hade jag en "fuskdijonnaise" gjord på en del dijonsenap och två delar matyoghurt. En tsatsiki gjord på matyoghurt, vitlök och riven (urkramad) gurka fick plats på tallriken också. 

Det hela blev rent vansinnigt gott även om andedräkten efter tsatsikin nu är dödlig.

Ingenting blev heller sämre till av ett par små glas Madeira Boal, av märket J.H. Goncalves & c:o [8317]. Finns i beställningssortimentet på Le Bolagét men jag hade tur och fann en flaska som någon beställt men aldrig hämtat ut. Ren lyckträff. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar