tisdag 23 augusti 2016

Pumpasoppa!

Ett filmklipp publicerat av Jonatan Mattsson (@attomanen)

Det här är en favorit i repris! Krämig pumpasoppa - samma recept som [här] men jag kan lika gärna publicera det en gång till.

750 gram pumpa [muskat/butternut], skalad och urkärnad
1 hyfsat stor gul lök, skalad och skivad
1 relativt stor potatis, tvättad och skivad
1 burk 400g tomater, avrunnen
3 dl kycklingbuljong
2 msk olivolja
Salt och peppar

Den skalade och urkärnade pumpan skärs i små bitar. 

Skaka pumpa, lök- och potatisskivor i en påse med två msk olivolja.
Sprid ut det skakade i en ugnsform och häll över tomater.

Salta och peppra och ställ in i ugnen.
Rosta anrättningen på 180 grader i drygt 35 minuter. Kan behövas längre.
Häll de rostade ingredienserna i en blender, tillsätt 3 dl varm kycklingbuljong och mixa slätt.
Servera - gärna med vitlöksbröd!

Kanongott och inte mer 377 kcal/portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar