onsdag 17 augusti 2016

Orange Blossom Cocktail

 photo IMG_6692_b_zpsukbg4jzg.jpg

Den här drinken har potential - men någonting fattas. Den är god men lite för mesig. Behöver mer sprit, mer sötma, mer syra eller någonting mer för att bli intressant. Vet inte riktigt vad.

Receptet, med amerikanska mått (1 uns är 3,3 cl):

1 uns Dry gin (Beefeater)
1/3 uns Grand Marnier
1 uns apelsinjuice
1/3 uns limejuice
1 skvätt grenadin (för lite färg)
1 skvätt orange bitters

Skölj eller spraya ett kylt glas med pastis och ställ in i frysen.
Skaka ihop drinken med is, ta ut glaset ur frysen och sila upp. Servera.

Funderar på att testa den med Old Tom Gin (som är lite sötare, har ändå en flaska som jag knappt vet vad jag ska göra med den) och byta ut Grand Marnier mot 1/3 uns Bigallet Virana China-China. Addera lite mer lime. 


Får testas någon dag. 

Uppdatering 22/8: Jag testade en mutation på recepten med Haymans Old Tom och med China-China, resultatet blev bättre men det känns fortfarande som drinken saknar något. Därmed ger jag upp den och tar en Monkey Gland istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar