fredag 5 augusti 2016

12 kalorisnåla middagstips

 photo Outrun-t-rex-orig_zpsz3erocdd.jpg

Det blir inte så mycket bloggat när man återanvänder gamla recept - jag tycker ju inte det är kul att posta samma recept gång på gång. Jag och hustrun försöker få in disciplin i ätandet igen efter en slarvig semester- och sommarperiod. Då går vi tillbaka till beprövade måltider.

Här är en lista på bra middagar! Nej, man behöver inte ta dem i den här ordningen. Om det står "sallad" innebär det, om inte annat anges: romanticatomater (200g/skalle), gurka (1/2 per skalle) och någon typ av grön sallat (maché, roman, spenat - aldrig ruccola).

1. Rostas med Papas arrugadas, ajvar och sallad.


2. Rostas med tärnad potatis, en sås gjord på creme fraiche och sötstark senap. Ett pocherat ägg ovanpå. Sallad.

3. Rostas, klyftpotatis, smörgåsgurka, sås på creme fraiche och wasabisenap. Sallad.

4. Rostbiff, klyftpotatis, syltlök, cornichons, sås på matyoghurt och dijonsenap. Sallad.

5. Ungersk korvgryta nr 2

6. Hjort-/renskav stekt med matyoghurt och kalvfond, potatis kryddad med persillade.

7. Ugnsstekt fläskfile rullad i ras al hanout, bulgur, tsatsiki på matyoghurt. Sallad.

8. Friskusbulle med sötstark senap, rökt skinka, smörgåsgurka, pocherat ägg. På sallad.

9. Räk- och äggsallad. Absolut ingen lök i salladen!!!! Det här är en mycket lätt middag. Kanske för lätt. Men man kan alltid slänga på extra ägg. 

10. Shakshouka och sallad.

11. Oxpytt med pocherat ägg och ketchup. Sallad.

12. Sötpotatissoppa med cajunkyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar