torsdag 29 oktober 2015

Espresso Affogato

 photo IMG_2186_b_zpsjvyws4mj.jpg

Det finns miljarder varianter av sätt att servera en kopp kaffe på. Detta kallas Espresso Affogato och är helt enkelt en kula vaniljglass över vilken man slår en kopp espressokaffe. I detta fall en dubbel espresso. Tyngre varianter av Affogaton är att hälla på en mindre mängd Amaretto (mandellikör) och strö över smulor av mandelkaka. Vid något tillfälle skall jag pröva detta.

Hur smakar det här då?

Ja, jo... Det hade nog varit roligare med en Affogato en svinvarm sommardag av det slag vi inte hade några i somras. Det hade också varit roligare i Italien, på Kanarieöarna eller någon annanstans söderöver. En mörk oktobereftermiddag i Sverige är det inte alltför upphetsade. Men glass är glass och kaffe är kaffe. Båda är gott. Men jag hade lika gärna kunnat hålla dem separerade...

Glassen för övrigt: Siaglass Steviasötade. 130 kcal/hekto. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar