måndag 12 oktober 2015

Renskav med lök och kantareller

 photo IMG_1755_b_zpsghmfgord.jpg

Improviserad höstig lunch. Gott, fast jag borde ha dragit ner mer peppar och kanske lite vitlök i den.

130 gram renskav i strimlor
1 gul lök, grovhackad
1/2 dl matyoghurt
Jägarmix från Essencefabriken
10 gram smör
200 gram kantareller

Skär renskaven i strimlor. Enkelt om man har skärmaskin, då kan man strimla medan det är fruset.

Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret, släng i renskaven och tina upp helt kort innan du häller i lökhacket.

Stek så löken börjar få lite färg och addera sedan kryddor (jägarmixen), rör runt och häll på matyoghurt. Rör runt och blanda och lägg i djup tallrik.

Jag stekte kantarellerna i en egen panna med hälften av smöret och blandade sedan med resten i tallriken.

Energivärde: Under 400 kcal för denna lunch. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar