lördag 10 oktober 2015

Ryggbiff och butternut squash

 photo IMG_1698_b_zpsvrc4z3ki.jpg

Gotländsk ryggbiff med Adam's Rib Rubb, ugnrostad butternut squash, tsatsiki och plommontomater. Hur gott som helst - och portionen på bilden är under 500 kcal.

Ryggbiffen (140 g/portion) gnuggades med den trevliga blandningen Adam's Rib Rubb innan den stektes med lite smör i vanlig stekpanna. Den är inköpt på USA Godis i Skrapan, och de har också en webshop

Butternut squashen (ca 200g per skalle) kan skäras i kuber eller skivor. Den behöver skakas i lite olivolja och få lite salt och peppar innan den körs i ca 25 minuter (varmluftsugn) på 225 grader.

Det är inte svårt att göra hemkörd tsatsiki men den här är färdigköpt av märket Arterios. Vi delade en burk.

Plommontomaterna kommer i burkar på 250g på ICA, lagom att dela på två. De är inte de bästa tomaterna de har i sortimentet, men heller inte de sämsta och just nu är de väldigt billiga. 

Kombinationen kött-squash-tsatsiki är en riktig höjdare. Jag hade kunnat äta ett ton av den här maten. Tsatsikin är hyfsat kaloririk (154 kcal/100g) men det kompenseras av att butternutten är kalorisnål (88 kcal för 200g). Den gotländska ryggbiffen hade en juste fettkappa och var riktigt, riktigt fin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar