lördag 30 juli 2016

Lammfilé med rotsaksgratäng

 photo IMG_0820_zpsk85v86l1.jpg

En enkel och lättlagad rätt som därtill är knasigt god och inte överdrivet onyttig heller. 

Lammfilé är magert kött och välsmakande (filén smakar sällan kofta) - men tyvärr inte särskilt billigt. Nåväl: innan lammköttet stektes fick det marinera i 5-6 timmar i lite olivolja, pressad vitlök och rosmarin. Det skulle ha varit citron i också, men det glömde jag bort. 

Rotsaksgratängen är färdig från ICA, perfekt för latmasken - bara att värma upp och jämfört med potatisgratäng är den hyfsat kalorisnål; 100 kcal för 100 gram. Det går an. Sedan skulle jag lätt ha kunnat äta mycket mer än de två hekto jag fick...

Till detta hade vi de eviga romanticatomaterna (ej i bild) och jag tyckte det blev bra med kapris till också. 

Och till sådan här mat är ett bra rödvin, t.ex Israeliska Mount Hermon Red inte fel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar