fredag 22 juli 2016

Matdagbok: Fallerad fredag.

Okej. Fredag fallerade rejält - efter middagen. 

Frukosten bestod av min vanliga Gainomax. 230 kcal. 

Lunchen blev en förstärk svampsoppa från Felix. Boostade den med 100 gram färsk lökt, kokt i mörk öl. Hade lika gärna kunnat koka den i buljong, för smaken från svampsoppan överväldigade löken fullständigt. Lite extra salt, peppar och chilipeppar gjorde soppan lite roligare. 356 kcal. 

 photo IMG_0734-1_zpsyerc8bpv.jpg

Middagen sedan blev ugnsstekt kyckling i ett bad av kycklingbuljong, hemgjorda pommes frites och en kräm gjord på getost och kronärtskockspurée. Kanoners gott - och så en sallad på gurka och tomat med en massa basilika till det. 

 photo IMG_0745_zpsbtycwwyj.jpg

 photo IMG_0744_zpsrz1ut7yv.jpg

So far so good. 522 kcal. Problemet var bara att vi slog på stort och korkade upp en flaska med underbar Mulderbosch (sydafrikansk chardonnay). Och problemet med att dricka för gott vin, är att efter vinet vill man ha en matchande efterrätt. Och mer gott. Och gärna mer vin om det finns. Och extra godis. Och... Ja. Den stora problemet med vin, för vår del, har inte så mycket att göra med berusning som att det är aptitretande. Olika vinsorter är olika stimulerande. Och Mulderbosch är en av de värsta. Vi borde därför ha haft en förberedd, kalorisnål efterrätt och sedan försökt döva suget efter nomnomnom med hjälp av pepsimax, tonic water zero eller något annat kaloritomt men sött dricka - men så smarta var vi inte. Summa summarum: fram till och med middagen var allt gott väl. Sedan urartade det totalt... Där sprack den kaloriräkningen!   

Vi har några regler hemma som vi försöker följa strikt. En av dem är att man aldrig dricker vin på torsdagar - för det urartar alltid, av någon anledning. Vilken annan dag som helst i veckan är okej, men just torsdagar fungerar inte. Så aldrig vin på torsdagar. En annan regel är att man alltid måste ha en liten flaska prosecco hemma, för har man inte det kan man ge sig den på att man plötsligt får ett sug efter just prosecco - och det inträffar vanligen på lördagar efter klockan tre eller på söndagar, när Alkoholmonopolets Detaljhandel är stängd. Nu får nog regelboken kompletteras med regeln: "Gör alltid en konsekvensanalys innan du öppnar flaskan med Mulderbosch." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar