måndag 4 juli 2016

Monkey Gland

 photo IMG_6487_b_zpstgfvvjta.jpg

Ikväll testade vi drinken med det lätt motbjudande namnet Monkey Gland - som, om jag förstått det rätt, tydligen är hämtat från en ålderdomlig kirurgisk dopningsmetod bestående av implanterande av aptestiklar i en mans skrotum. Det låter äckligt men drinken är lyckligtvis god. Viktigt är att ha en vettig apelsinsaft. Färsk apelsinsaft är opålitlig - man vet aldrig hur den smakar - så jag använde Tropicana. Jag har gjort drinken med både Tanqueray och Hendricks gin, det senare är bättre. Måtten i receptet är amerikanska uns (3,3 cl).

1½ uns Dry Gin [Hendricks]

1½ uns apelsinsaft
1 tesked sockerlag [1:1]
1 tesked grenadin
1 tesked absint [Grön Opal] 

Skaka alla ingredienserna med is och sila upp i ett väl kylt glas som du sköljt med absint eller pastis. 

Monkey Gland är en söt och god drink med distinkt smak av apelsin, fänkål och anis. Ginet finns som en kryddig underton och grenadinet ger en kännbar men inte störande fruktsötma.

Fyra feta drakar av fem möjliga för Monkey Gland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar