Kött- & Fiskbaren inne på Vasagatan/Gamla Brogatan inne i Stockholm har inte bara obscent god mat - de har dessutom en fin bar med duktiga bartenders! Jag och hustrun var på plats i söndags och hon drack då en Redbeard. Jag fick smaka. Fantastiskt god. Vi fick receptet av den trevlige barmästaren och testade att vispa ihop den hemma. Nu hade vi inte exakt samma ingredienser, så det blev en viss skillnad i smak. Deras blev bättre men vår var också god.
Här är receptet vi fick:
3 cl Appleton v/x mörk rom
1 msk Campari Bitter
1 msk Flaggpunsch
1 skvätt med Angostura Orange
1 skvätt Aperol
1 remsa apelsinskal
Vi hade inte Appleton v/x hemma, men den finns att beställa från systemet. Det vi använde var en 8-årig Appleton som vi köpt i Riga. God och kryddig historia! Någon flaggpunsch hade jag inte heller, utan fick använda Cederlunds. Det märkliga är att Flaggpunschen är sötare och ändå blev vår version av drinken sötare än barens. Den enda rimliga förklaringen är att de faktiskt hade mindre punsch i än vad som uppgavs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar