lördag 6 februari 2016
Anka, jasminris, hoisinsås
En mycket enkel och god rätt. Ankbröstfilé köper jag på ICA Maxi, helst färsk men ibland går det bara att få tag på fryst. Det duger det med. Ankan tillagas enkelt genom att man först bryner den i smör i stekpanna och sedan tjonkar man in den i ugnen på 175 grader med en termometer i. Den ska upp till 62 grader och det går ofta ganska fort. Det tar då längre tid att koka ris. Hoisinsås köper jag färdig, den här var av märket Blue Dragon som finns överallt.
Något som passar utmärkt att dricka till sådan här god mat är vanlig "fulsherry"; den synnerligen användbara och prisvärda Real Tesoro som verkar finnas på alla Systembolag.
163 gram anka, 50 gram (okokt) jasminsris, 2 msk hoisinsås, 1 glas (1 dl) Real Tesoro = 667 kcal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar