lördag 6 februari 2016

Triple Orange GT

 photo IMG_4379_b_zps1v1xyrwm.jpg

På Maderia drack jag och hustrun en fenomenalt god Gin & Tonic baserad på den spanska Gin Mare - Mediterranean Gin [86971]. Denna variant av gin har smak av basilika, timjan, rosmarin och oliver. En flaska inhandlades från importören Fine Brands via det statliga detaljhandelmonopolets beställningssortiment för en substantiell summa pengar. Tyvärr har vi inte lyckats återskapa något som ens är i närheten av GTn vi drack på Madeira. Med den annars fenomenala Fever Tree Mediterranean Tonic Water fick vi något som smakade kryddat diskmedel; faktiskt är det betydligt godare att blanda med något så icke-hipsteraktigt som vanlig Schweppes Indian Tonic Water. Vi har också testat Gin Mare med dry vermouth för en Martini, men det var inte heller gott.

Men detta... Detta är riktigt gott. Detta är en god anledning att hosta upp 459 kr för att få hem en flaska Gin Mare. 

 photo GM1GMARENV_BS_zpsl4jgsktl.jpg
5 cl Gin Mare
5 småskvättar Angostura Orange 
En knapp matsked pomeransmarmelad 
1 remsa apelsinskal
Indian Tonic Water

Tag remsan med apelsinskal och pressa ut lite apelsinolja i ett vinglas. Fyll glaset med skalet och is.

Skaka Gin Mare, Angostura Orange och marmelad i en shaker med is. Skaka kraftigt och intensivt så att marmeladen finfördelas.


Häll skaket över isen i glaset. Toppa upp med 1-1½ dl Tonic Water.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar