onsdag 3 februari 2016

Slöfocks-Cajun

 photo IMG_4345_b_zpsrto7mhtp.jpg

Dagens middag. Enkel och god - och präglad av en kombination av tidsnöd och lättja. Jag hade från början tänkt att koka ris men det fick bli ett par minibaguetter istället.

Stekt lök, kryddad med sellerisalt. Röd paprika, kryddad med sellerisalt. Handskalade räkor (som alltså inte legat i läskig burklag) och kycklinglårfilé, kryddade med Cajunblandning.


Cajunkökets heliga treenighet är lök, paprika och selleri - men som varken jag eller hustrun är det minsta förtjust i sistnämnda grönsak föredrar vi det kryddade saltet. Sedan hör det till Cajun att man blandar från land och hav, därav kombinationen höns och räka.

Brödet hade tjänat på att vara vitlöksbröd. Det var det inte. Likväl: en god och mättande middag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar