måndag 15 februari 2016
Wok med kött, grönsaker och teriyaki
En wok bestående av, per skalle:
145 gram rostafilé
75 gram gul lök
110 gram orange paprika
70 gram broccoli
75 gram sockerärtor
30 gram salladslök
43 gram rädisor
80 gram bambuskott
36 gram teriyakisås
1/2 msk olivolja (sprejflaska!)
De olika ingredienserna wokades i omgångar och värmdes sedan på och blandades med sås. Oerhört okomplicerad matlagning; det är bara viktigt att komma ihåg att värma upp woken ordentligt innan man börjar steka. Sedan får man inte ha för mycket i den och det är bra att vara lite snål med oljan, med tanke på kalorierna. Av det skälet sprejar jag olja i woken med en för ändamålet avsedd matolje-sprayflaska.
Slutresultatet blev en jättegod och stor portion mat för 423 kcal. Inte dumt alls.
Etiketter:
grönsaker,
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar