måndag 29 februari 2016
Vitlöksmarinerat vildsvin med Oloroso
Idag åt vi upp det sista av en vildsvinsytterfilé som lades i marinad av olivolja och pressad vitlök för två dagar sedan. Köttet var med andra ord rejält smaksatt nu och luktade helt underbart när det stektes. Vi åt det till ugnspotatis kryddad med persillade (torkad persilja, vitlökspulver, lökpulver, salt), lite inlagda gurkor och en skopa portvinsgéle. Se där, en kombination som inte gick av för hackor!
...Och ännu bättre blev det med ett glas sherry till, närmare bestämt en Vintry's Oloroso. Det finns inte mycket Jerez-vin på systembolaget och ännu mindre som jag har råd med - Vintry's Oloroso [8282] är tämligen billigt med nittiofem kronor för en flaska. I sig självt, utan mat till, har det en ganska svag men inte oangenäm smak av socker, dadlar och kakao men är verkligen inget märkvärdigt. Med rätt mat - och vildsvinet var verkligen rätt - vaknar det till liv och blir sötare, mer robust och... Ja, mer, helt enkelt. Definitivt något att forska vidare på!
Etiketter:
kött och korv,
middag,
vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar