söndag 28 februari 2016
Repris: köttfärs Mexicana med majs
Jag har gjort den här rätten förut, det är inget märkvärdigt - men gott och lättlagat. Vi talar om köttfärs Mexicana. För två ordentliga portioner och en matlåda behöver du:
500 gram nötfärs. Det blir godare, men mer kaloririkt, med en köttfärs med högre fetthalt. Det går dock utmärkt, fastän det blir mindre smakrikt, med en 5%-ig färs. Bryn färsen i panna med smör, krydda med mexikansk blandning.
Tillsätt en matsked tomatpuré.
Rör i den brynta färsen ner en finhackad chilifrukt av valfri färg, en dl vitlökar marinerad i chiliolja - avrunna och finhackade samt två hackade medelstora gula lökar. Stek upp och rör runt ordentligt.
Tag en burk krossad tomat (400g) och låt rinna av i ett durkslag. Ta det avrunna tomatkrosset och rör ner i köttfärsen. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer mexkrydda.
Servera med smörstekt majs. Och varför inte några goda små tomater?
Etiketter:
mexikanskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar